Jag bloggar numera på http://blog.dileno.com ».

Prenumerera på RSS

RSS-läsare online - Bloglines eller Google Reader?

I begynnelsen var Bloglines

Jag har ända sedan jag började prenumerera på RSS-feeds använt Bloglines för att läsa RSS-feeds online. Det finns många alternativ, men jag har aldrig fastnat för en annan RSS-läsare. Dessutom älskar jag möjligheten att läsa de nyheter jag prenumererar på online - bara jag har tillgång till Internet så kan jag logga in på mitt Bloglines-konto och läsa., var jag än är. Betydligt smidigare än att exempelvis använda webbläsarens inbyggda RSS-läsare, eller till och med e-postprogrammets RSS-läsare.

Google Reader gör sitt intåg

När så Google lanserade sin Reader för några år sedan fick min Bloglines en konkurrent. Bloglines låg dock länge före i utvecklingen, men i takt med att Google Reader uppdaterades och fick fler och fler nyttiga funktioner var valet inte lika enkelt längre. Jag testade Google Reader i några veckor, men gick tillbaka till Bloglines.

Bloglines Beta!

Bloglines Beta är en fenomenal RSS-läsare. Den är snabb, den är enkel att jobba med och den är tydlig. Det mesta man kan önska sig av en betatjänst finns där. Som gammal Bloglines-användare känner man dessutom igen sig, vilket är en fördel.

Bloglines Beta

När Bloglines lanserade sin fenomenala beta-läsare tyckte jag att jag var hemma. Jag har använt betatjänsten i snart 1,5 år och har i princip hela tiden varit mycket nöjd - tills nyligen.

Bloglines har haft oacceptabel nertid nyligen

Den senaste tiden, speciellt i december, har Bloglines ett flertal gånger varit nere - utan att jag har fått reda på information om det innan. Senast igår kunde jag inte läsa mina feeds under hela eftermiddagen. Detta är för mig totalt oacceptabelt - jag vill kunna läsa mina feeds när som helst, var som helst, hur som helst. Stora krav, men just detta är möjligt med Bloglines och det är därför jag använder Bloglines. När så Bloglines inte fungerar blir man såklart besviken.

Jag har försökt leta reda på orsaker till Bloglines nertid, men det enda jag har funnit är att Bloglines själva i början på december flyttade sitt datacenter - något som var klart den 6:e december. Om de har haft problem med sitt datacenter eller om det är något annat vet jag inte - men det jag känner är att jag inte har fått tillräckligt med information från Bloglines, vilket föranleder till att jag har övervägt att gå över till Google Reader under en period - åtminstone tills Bloglines rett ut sina problem.

Alternativen till Bloglines

För min del är Google Reader tyvärr det enda fullgoda alternativet just nu, Jag har hittat andra RSS-läsare online, såsom Gritwire och NewsAlloy, men har inte hunnit testa dem än - varpå Google Reader blir mitt enda alternativ.

Egentligen gillar jag inte att använda Googles tjänster, på grund av att jag inte gillar deras sätt att hantera integritet. Jag är dock beredd att göra avkall på detta under en period, för att Google Reader är så pass bra. När jag dessutom läser Olas inlägg om Google Reader på OHSOHIGTECH blir jag än mer säker på min sak.

Google Reader

Till dess att Bloglines återigen visar stabilitet i sin RSS-läsare kommer jag att använda Google Reader. Om jag inte hittar ett annat fullgott alternativ, det vill säga.

Kommentarer

Kolla in www.newsgator.com. De gillar jag. De har både on- och offline readers.

/dag

Själv är jag rätt förtjust i webbläsaren http://www.flock.com/ eftersom den samlar allt på ett ställe på ett enkelt och tydligt sätt.

Tack för tipsen! Testar just nu Newsgator i några dar och Flock var ett tag sedan man såg.

Till sidhuvudet

Clicky Web Analytics