Jag bloggar numera på http://blog.dileno.com ».

Prenumerera på RSS

Bloggy eller Twitter? Bloggy!

Mikrobloggverktyg har växt explosionsartat under 2008, framför allt Twitter.

En av de mest intressanta sakerna med Twitter är att tjänsten allt mer och mer har blivit en nyhetskälla. Den första nyhetskällan. Jag tror att genombrottet kom i och med Mumbai-attackerna och förra veckan var det flygplanskraschen i Hudson River i New York som stod i fokus. I båda fallen var Twitter-användare först ut att rapportera om händelserna.

Svensk media har i början på året rapporterat om en Twitter-våg i Sverige, där framför allt företag och politiska partier i större utsträckning har börjat använda Twitter.

Min första tweet går tillbaka till oktober 2007 och jag använde Twitter en hel del under 2008, men nu har jag bestämt mig för att använda bloggy i stället. Varför? För att jag huvudsakligen vill kommunicera på svenska.

Twitter är som gjort för att kommunicera på engelska. Detta försökte några svenska Twitter-användare råda bot på genom att skapa Svenskar på Twitter, till viss framgång. På kanelen #svpt på Twitter kan man nu följa uppdateringar av alla som skriver in #svpt i sin Twitter-post. Bra, men jag föredrar Bloggy faktiskt.

Så, liksom Simon Sundén, kommer jag från och med nu primärt att mikroblogga på Bloggy och korsposta till mitt Twitter-konto.

Mitt bloggy-konto: dileno.bloggy.se

PS. Kolla in twitter.se. DS.

Kommentarer

Jag håller med dig! Jag har också gått över från twitter till Bloggy :)

Till sidhuvudet

Clicky Web Analytics