Jag bloggar numera på http://blog.dileno.com ».

Prenumerera på RSS

Varför jag använder engelska som standardspråk och inte svenska

Sedan lång tid tillbaka har jag engelska som standardspråk så ofta jag kan. Det innebär bland annat att jag kör Windows, alla program, tv:n, mobilen med flera prylar på engelska. Även om jag kan använda svenska så gör jag inte det. Varför?

Det finns flera anledningar till varför jag kör allt på engelska och inte på svenska:

  • Stöter jag på ett felmeddelande är sannolikheten mycket större att jag hittar en lösning på problemet om jag söker på engelska i stället för på svenska. Det är logiskt - det är betydligt fler i världen som använder engelska än svenska.
    Som utvecklare underlättar det avsevärt att få t.ex. ASP.NET-felmeddelanden på engelska i stället för på svenska. Detsamma gäller felmeddelanden i program som man använder.
  • Jag får uppdateringar till operativsystem och program tidigare. Program släpps oftast tidigare till ett språk innan det kommer språkpaket.
  • Jag slipper dåliga och förvirrande översättningar. Vad skiljer till exempel Vila från Viloläge i svenska Windows Vista (syns när man ska stänga av datorn)?

Att använda engelska som standardspråk kräver säkerligen lite mer av användaren till en början, men har man väl börjat så går man inte tillbaka. Allt blir helt enkelt så mycket lättare och i slutändan sparar man tid.

 

Kommentarer

Det låter bra ;)

Kommenterar du kod på engelska också? Gör det ibland, men lika ofta på svenska. Antar att man kommer få lida för det när den första icke-svensken hoppar på det projekt man jobbar på.

När jag programmerar använder jag engelska namn på objekt, variabler mm och kommenterar givetvis på engelska också!

Internationaliserat så långt det går.. :)

Till sidhuvudet

Clicky Web Analytics