Jag bloggar numera på http://blog.dileno.com ».

Prenumerera på RSS

Därför ska du starta eget i lågkonjunktur

En lågkonjunktur behöver inte vara en så dålig tid att starta eget i som många tror. I denna bloggpost tar jag upp några av fördelarna med att starta eget företag i en lite sämre ekonomi.

Dina konkurrenter är färre

I en lågkonjunktur är det många företag som går i konkurs. Om du startar eget kan du starta litet och allt eftersom efterfrågan på dina tjänster blir större kan du utöka och ta marknadsandelar. På så sätt har du en god position inför den kommande högkonjunkturen.

Exempel på företag som startades i lågkonjunktur: Microsoft och Apple.

Dina kostnader kommar att vara låga

När du startar ditt företag kommer företaget vara så litet så att omkostnaderna inte blir speciellt höga jämfört med kostnader för stora företag. Stora företag har inte helt sällan betydelsefulla administrativa kostnader. Ett litet företag kommer att ha lägre hyra för sitt kontor jämfört med ett stort företag. Kostnadseffektivitet är a och o om man ska driva företag i lågkonjunktur.

Du kan sätta rimliga löner

Under en högkonjunktur stiger lönerna och hos vissa företag stiger lönerna orimligt mycket. Det är ingen hemlighet att löneutvecklingen mattas av under en lågkonjunktur. En del företag tvingas till och med att sänka lönen för sina medarbetare.

I en lågkonjunktur är det lättare att hitta personal som du kan ge en rimlig lön från början.

Du kommunicerar smidigare

Det är kortare beslutsvägar och du kommunicerar smidigare i ett litet företag. Detta gör att du lättare kan anpassa dig efter kundens önskemål eller snabbt kan göra justeringar som behövs. Att vara flexibel är en viktig egenskap i en lågkonjunktur.

Du kan fokusera på några få områden

Är det bäst att vara bra på det mesta eller expert inom några få områden? I en lågkonjunktur är det onekligen viktigt att vara mångsidig, men samtidigt ha spetskompetens. Många mångsidiga företag utan spetskompetens konkurrerar med varandra i en lågkonjunktur - då är det bättre att nischa sig och vara expert på några få områden.

I en ekonomisk svacka krävs det medarbetare som kan kavla upp armarna och verkligen utföra ett gott jobb.

Förbered dig på hårt arbete

I en svagare marknad är det extra viktigt att vara beredd på att lägga ner mer tid för företaget. Därför är det viktigt att du är den typ av person som kan göra avkall på en del av ditt privatliv, till förmån för företagandet, som blir en livsstil.

Det är viktigare att du är rätt person för uppdraget än tidpunkten du väljer att starta företag.

Det är även mycket viktigt att du väljer rätt medarbetare från början. Den tid du lägger ner på rätt rekrytering i början kommer du att ha igen många gånger om senare.

Kom också ihåg - det är bättre att agera nu än senare.

Kommentarer

Driv eget företag på Isle of Man - läs mer på - http://www.isle-of-man.se/

Till sidhuvudet

Clicky Web Analytics