Jag bloggar numera på http://blog.dileno.com ».

Prenumerera på RSS

Börja komprimera med 7-Zip i stället för zip

Jag har länge varit en förespråkare av WinRAR och RAR-formatet för att komprimera filer. WinRAR har vunnit flera utmärkelser genom åren och RAR-komprimerade filer tar dessutom mindre plats än zip-komprimerade filer. Nu har det dock blivit dags att överväga ett nytt skifte - nämligen att gå över till 7-Zip som är gratis och komprimerar bäst.

7-Zip7-Zip idag ger minst filer och är snabbast

För några år sedan komprimerade 7-Zip bäst men var även långsammast. Det var helt enkelt inte värt att använda 7-Zip för att spara på extra hårddiskutrymme - det tog oacceptabelt mycket längre tid att få till de mindre arkiven. Utvecklarna bakom 7-Zip har dock jobbat hårt med detta och nu är 7-Zip både effektivast och snabbast vad gäller komprimering.

Jag gjorde en snabb jämförelse mellan 7-Zip och WinRAR och 7-Zip skapar mindre arkiv för både mp3-filer och Office-dokument. Dessutom komprimerar 7-Zip betydligt snabbare än WinRAR.

Ladda ner 7-Zip

7-Zip är gratis och kan laddas ner på 7-zip.org.

När du laddat ner och installerat programmet så lägger det sig som ett alternativ i högerklicksmenyn, utan att ta upp för mycket plats (som WinRAR enligt mig gör) vilket gör det hela grymt smidigt.

Till sidhuvudet

Clicky Web Analytics