Jag bloggar numera på http://blog.dileno.com ».

Prenumerera på RSS

Att surfa anonymt och VPN-tjänster som loggar information om dig

Jag skrev tidigare om Ipred-lagen och att surfa anonymt med VPN-tjänster.

Det har senaste tiden uppstått ett antal frågor kring anonymitet på Internet och om man verkligen är anonym om man använder sig av en VPN-tjänst.

Dold och Relakks kan lämna ut information om dig

Använder du dig av anonymitetstjänster som Dold.se och Relakks är du inte helt säker. Båda tjänsterna har sina säten i Sverige och lämnar ut kundinformation om kunden misstänks för allvarligare brott. Detta innebär att dessa VPN-tjänster loggar information om dig och det du gör på Internet - trots att du egentligen ska vara helt fri från sådant.

Det är dock viktigt att påpeka att information VPN-tjänster kan lämna ut om dig måste vara på grund av misstanke om brott som genererar minst två års fängelse (enligt Relakks FAQ).

Mullvad sparar inte trafikuppgifter

VPN-tjänsten Mullvad säger att man är helt anonym hos dem och att de inte sparar trafikuppgifter. Personligen upplever jag att Mullvad är stabilt och förhållandevis snabbt - en tjänst som jag kan rekommendera.

FRA-skydd

Vad gäller datasäkerhet och anonymitet är webbplatsen FRA-skydd en bra resurs med mycket nyttigt. Där finner du mer ingående information om såväl anonymitet på Internet som i telekommunikation.

Kommentarer

Intressant information! Ska blogga lite om detta på http://kryptera.se

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2737131.svd

Intressant :)

Hur kommer det sig att alla intressanta blogginlägg på Dileno saknar kommentarer, men så fort det handlar om att vara anonym på nätet väcks intresset ;)

Jonas:
Tackar för din egen blogg! Den åker in i RSS-läsaren.

Rawbert:
Hade jag haft möjlighet att skaffa Bahnhof hade jag gjort det direkt.

j:
Anonymitet, Ipred och integritet är helt klart något som är högaktuellt just nu, det är fantastiskt att så många bryr sig om att de är övervakade - och gör något åt det!

Försökte regga på Mullvad, men då var det fullt.
Har testat Relakks. Är ganska långsam så jag ska nog testa någon utländsk nästa gång. Relakks är inte helt stabil för det händer att den kopplar ner sig och då är man helt oskyddad. Här finns en guide hur man stänger nedladdningen automatiskt om VPN tjänsten kopplar från:
http://datorkanalen.se/blogg/sa-stoppar-du-automatiskt-nedladdning-och-surfning-nar-vpn-tjansten-kopplar-ner

Pusha tipsade om nedanstående lista med gratisalternativ. Har testat Ivacy med bra resultat, men Tor var helt oanvändbart.

http://www.kontantkort-startpaket.se/surfa-anonymt-gratis.php

Det gäller verkligen att läsa det finstilta och ta reda på all information, för det är som du skriver, inte helt säkert att man är totalt anonym bara för att man använder sig av en anonymitetstjänst.

Har testat och kört med privatvpn.se.
Rekommenderar dem starkt!
Https://www.privatvvpn.se

Till sidhuvudet

Clicky Web Analytics