Jag bloggar numera på http://blog.dileno.com ».

Prenumerera på RSS

Ge utmärkt support och lyckas!

Igår när jag läste Anders Aleborgs blogginlägg på Binero-bloggen om att släppa kunderna fria, kom jag att tänka på några av anledningarna till att Binero blivit så stora. En av anledningarna är tänket på firman, att det ska vara enkelt att vara kund. Men en av de absolut grundläggande hörnstenarna i verksamheten, ända sen uppstarten, har varit supporten.

Jag kommer ihåg när Anders startade webbhotellet som initialt sett bar hans namn och vilka fantastiska insatser som gjordes för att kunderna skulle vara nöjda. Denna servicekänsla som gänget bakom Binero hade och har, är en av de allra mest avgörande orsakerna till att webbhotellet gått så bra och är bäst i Sverige. Personligen har jag aldrig haft något problem med Binero och när jag har behövt få information om något så har jag fått den informationen snabbt.

Detta är även en anledning till att företag som Fog Creek Software och 37signals lyckats så väl - förutom att göra fantastiska produkter bryr de sig verkligen om sina kunder. Detta innebär att kunderna blir nöjda och i många fall sprider information om hur bra tjänster dessa företag gör. Joel Spolsky, en av grundarna till Fog Creek Software, sammanfattar i ett blogginlägg från 2007 hur viktigt det är med utomordentlig kundsupport. Speciellt punkt 3, att göra kunder till fans (något som bland andra Apple lyckats lysande med), är tänkvärd. Du inte bara har kunder som köper dina produkter - de lägger ner tid på att sprida information om dig och dina produkter och det är guld värt.

Så, för att sammanfatta: skapa ett behov av din produkt och ge förbluffande god support. Du kommer att få igen det många gånger om!

Till sidhuvudet

Clicky Web Analytics