Jag bloggar numera på http://blog.dileno.com ».

Prenumerera på RSS

Så får du igång din SQL Server 2008-instans

Om du har en SQL Server 2008-instans som inte fungerar så kan det bero på flera orsaker. Jag visar dig hur du får igång SQL Server 2008 om du får felmeddelandet Error Locating Server/Instance Specified:

Provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Error Locating Server/Instance Specified

Detta bör du göra för att lösa problemet:

  • Se till att tjänsten SQL Server Browser inte är inaktiverad. Detta kontrollerar du under Kontrollpanelen->Administrativa Verktyg->Tjänster.
  • Se till att TCP/IP är aktiverat. Detta gör du i Sql Server Configuration Manager under SQL Server Network Configuration->Protocols for (SQLEXPRESS). Högerklicka på TCP/IP i listan för att aktivera.
  • Se till att Remote Connections (fjärranslutning) är tillåtet för din SQL Server-instans. Detta gör du i SQL Server Management Studio, via högerklick på instansen->Properties->Connections och genom att kryssa i Allow remote connections to this server.

Sist, men inte minst - säkerställ att din anslutning till SQL Server-databasen har rätt uppgifter (server, databas, användare, lösenord).

Kommentarer

Tjena, jag har slitit mitt hår för att få igång instansen från klienter, din blogg har räddat min dag för allt fungerade perfekt efter jag gjort ovan steg för steg anvisning!

Kanon!!

Super tack!

Till sidhuvudet

Clicky Web Analytics